Recept koji morate probati, oduševiti će vas sigurno 🌰🖤🍫
Potrebni sastojci:
Za punjenje
-80 grama lješnjaka pečenog;
-50 grama skyr proteinskog jogurta;
-100 grama zobenih;
-20 grama cornflaksa;
-60 grama wheya od čokolade;
-1 kašikica putera od lješnjaka;
-malo zasladjivača mada i nije potrebno;
-200 grama proteinele.
Za preliv:
-jedna čokolada za kuhanje;
-kašika kojosovog ulja;
-20 grama pečenog lješnjaka.
Priprema:
Zobone i conflakes usitniti u brašno zatim pomiješati sa whey proteinom. Usitniti lješnjak i ostaviti 10 tak komada koji idu u sredinu, a zatim usitnjeni lješnjak malo još propržiti i dodati zobenim i wheyu. Zatim dodati jogurt, proteinelu, kašiku putera od lješnjaka, zasladjivač i sve u multipraktiku sastaviti u smjesu.
Zatim pravimo male loptice, u sredinu ide lješnjak i formiramo tako jednu za drugom lopticu i sve stavimo u frizider bar par sati. Prije završnog sloja loptice idu u zamrzivač i onda pravimo glazuru od čokolade, kašikice kokosovog ulja i 20 grama sitni isjeckanog lješnjaka. Kada je sve gotovo još par minuta u zamrzivač i ferrero je soreman za serviranje 🖤